Orthopedische hulpmiddelen

Orthopedische hulpmiddelen

Orthopedische hulpmiddelen kunnen delen van uw lichaam ondersteunen of vervangen. Deze hulpmiddelen worden vaak voorgeschreven door uw huisarts of specialist. Echter zijn veel hulpmiddelen ook zelf aan te schaffen.

Soorten hulpmiddelen

Er zijn veel verschillende orthopedische hulpmiddelen. De hulpmiddelen die wij bieden zijn:

  • Steunkousen
  • Pols en/of duimspalken
  • Kniebraces
  • Korsetten
  • Enkelbraces
  • Enkelvoetorthesen
  • Beenprothesen

Werkwijze

Orthopedische hulpmiddelen worden over het algemeen voorgeschreven door uw arts. Op deze verwijzing staat een diagnose en het voorgeschreven hulpmiddel. Op basis hiervan wordt het hulpmiddel aangemeten. Afhankelijk van de verwijzing en de mogelijkheden wordt er gekozen voor confectie of maatwerk.

De hulpmiddelen kunt u circa twee weken na het aanmeten ervan komen passen. Indien het hulpmiddel goed past kan deze direct worden meegenomen om hem te dragen.

Indien er problemen zijn kunt u altijd contact opnemen. Wij maken dan een controle afspraak met u om u te helpen.

Kwaliteit

Heel bewust bouwen wij elke dag weer met ons team aan wat wij belangrijk vinden: het zijn van een klantgerichte en vooruitstrevende organisatie. Daarom werken wij met de modernste apparatuur, starten we nieuwe initiatieven en volgen we de laatste trends op de voet.

Onze orthopedisch adviseurs hebben de 4-jarige HBO opleiding orthopedische technologie gevolgd. Ook zijn ze aangesloten bij NVOS-Orthobanda en hebben aanvullende cursussen gevolgd om ook steunkousen aan te kunnen meten.

Wij hebben regelmatig intercollegiaal overleg om te kijken wat we van elkaar kunnen leren. Hiermee proberen we, door elkaar te begrijpen en te weten van elkaar wat we allemaal doen, voor u de best mogelijke therapie te kiezen voor uw klachtherstel.