Steunkousen

Steunkousen

Steunkousen, ook wel therapeutisch elastische kousen genoemd, kunnen worden gebruikt bij problemen met de lymfe afvoer (oedeem), bij slecht sluitende kleppen van de aderen (spataderen of trombose) of ter preventie bij staande beroepen.

Een steunkous kan worden geleverd in verschillende compressieklassen. De arts bepaald welke klasse noodzakelijk is. In overleg kan worden gekeken welke steunkous het beste past bij de medische indicatie en de wensen van de cliënt.

Steunkousen

Voor de juiste maat steunkousen dienen wij de benen op te meten. Hierbij is het belangrijk dat de benen zo dun mogelijk zijn. Dit is vaak net nadat men uit bed komt of als de benen enkele dagen gezwachteld zijn. Indien de benen te dik zijn kan er geadviseerd worden om alsnog te laten zwachtelen.

De steunkousen kunnen binnen 2 weken na het opmeten worden opgehaald.

Kwaliteit

Heel bewust bouwen wij elke dag weer met ons team aan wat wij belangrijk vinden: het zijn van een klantgerichte en vooruitstrevende organisatie. Daarom werken wij met de modernste apparatuur, starten we nieuwe initiatieven en volgen we de laatste trends op de voet.

Onze orthopedisch adviseurs hebben de 4-jarige HBO opleiding orthopedische technologie gevolgd. Ook zijn ze aangesloten bij NVOS-Orthobanda en hebben aanvullende cursussen gevolgd om ook steunkousen aan te kunnen meten.

Wij hebben regelmatig intercollegiaal overleg om te kijken wat we van elkaar kunnen leren. Hiermee proberen we, door elkaar te begrijpen en te weten van elkaar wat we allemaal doen, voor u de best mogelijke therapie te kiezen voor uw klachtherstel.